Το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι είναι στα βιβλιοπωλεία και στο εξωτερικό επικρατεί πανδαιμόνιο για την αυτοβιογραφία του, αφού πριν από λίγες μέρες υπήρξαν διαρροές που κέντρισαν το ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, κάτι που συγκεντρώνει την προσοχή, είναι η φωτογραφία που διάλεξε για εξώφυλλο, καθώς δεν είναι μια τυχαία επιλογή, αλλά μια κίνηση τόσο για να τραβήξει τους αναγνώστες, όσο και για να στείλει το δικό του μήνυμα.

Η αρθρογράφος Vanessa Friedman έγραψε στους New York Times πως η επιλογή της φωτογράφου μαρτυρά τις φιλοδοξίες του Χάρι, αφού επιλέχτηκε η Ραμόνα Ροζάλες, που έχει τεράστια πείρα αφού έχει συνεργαστεί με πολλές διασημότητες όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ και η Χίλαρι Κλίντον.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, το πρώην μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας φέρεται να επιχειρεί να δείξει «την πίστη του στην Αμερική» και ότι έχει εγκαταλείψει τους τρόπους της Ευρώπης, καθώς πλέον μένει μόνιμα και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το βιβλίο του Πρίγκιπα Χάρι
Αντίτυπα από το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι σε βιβλιοπωλείο στο Λονδίνο

Έπειτα, η Friedman τονίζει ότι στο εξώφυλλο «δεν υπάρχει εξ αποστάσεως τίποτα βασιλικό» ή να παραπέμπει στη μοναρχία, αφού απουσιάζει το στέμμα, η βασιλική ρόμπα, η στρατιωτική ενδυμασία ή ένα ακριβοπληρωμένο κουστούμι.

Αντιθέτως, εμφανίζεται ο Χάρι με ένα ξεθωριασμένο γκρι μπλουζάκι και ένα δερμάτινο κολιέ, ενώ κοιτάζει με κουρασμένα κόκκινα φρύδια, «χωρίς να πτοούνται όμως τα γαλάζια μάτια του», που αντικρίζουν ευθέως το βλέμμα του αναγνώστη.

«Ο άνθρωπος που έγινε»

Ο πρίγκιπας Χάρι μπορεί να έχει απαρνηθεί τους βασιλικούς τίτλους και να χαρακτήρισε ως «ελευθερία» την απομάκρυνση από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όμως συνεχίζει να διατηρεί τιμητικά τον τίτλο του «πρίγκιπα» και να τον χρησιμοποιεί επίσημα, ακόμα και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Αυτή η κίνηση για την πλειοψηφία μπορεί να μοιάζει ασυμβίβαστη με τις επιδιώξεις του, επειδή δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη με τη βασιλική οικογένεια, όμως ειδικοί αναφέρουν ότι προσπαθεί να αντιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η μητέρα του έκανε δημόσιες σχέσεις.

Η Νταϊάνα ήταν η «πριγκίπισσα του λαού» και όπως η μητέρα του, έτσι και ο Χάρι «θέλει να γίνει ο πρίγκιπας του λαού», αναφέρει χαρακτηριστικά η Vanessa Friedman και προσθέτει ότι θέλει επίσης «να δείξει ο άνθρωπος που έγινε», από τη στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκε από την οικογένεια του.

Το βιβλίο του Πρίγκιπα Χάρι
Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Metro με επικριτικό τίτλο για το βιβλίο του Χάρι: «Η δημοτικότητα του πρίγκιπα πέφτει κατακόρυφα. Η Βρετανία ανέχθηκε αρκετά»

Μάλιστα, η αρθρογράφος των New York Times για να αναδείξει αυτό το σκεπτικό, φέρνει ως παράδειγμα τα δύο πρόσφατα βιβλία του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπου εμφανίζονται ντυμένοι με κουστούμι και όχι τόσο προσιτοί προς τον αναγνώστη.

Έτσι, ο Χάρι θέλει να αναδείξει όχι την εικόνα του «πρίγκιπα που γεννήθηκε, αλλά του ανθρώπου που έγινε στην πορεία της ζωής του», για να «μπορέσουν να το δουν όλοι», καταλήγει το αμερικανικό δημοσίευμα.