Ο διάσημος ηθοποιός Σον Κόνερι που κατάγεται από τη Σκωτία, παρακινεί τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν υπέρ του επικείμενου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο 83χρονος ηθοποιός, εκ των βασικών υποστηρικτών του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος που τίθεται σαφώς υπέρ του «Ναι», θεωρεί πως η ανεξαρτησία θα αναβαθμίσει την εικόνα της Σκωτίας στον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό με τη σειρά του, περιμένει να ωθήσει τις επενδύσεις της βιομηχανίας του κινηματογράφου στο βορινό άκρο του Ηνωμένου Βασιλείου, επιλέγοντας τη Σκωτία και το ειδυλλιακό της περιβάλλον για περισσότερα γυρίσματα.

Ο Connery είναι γεννημένος στη Σκωτία, όμως τα τελευταία χρόνια επιλέγει ως τόπο κατοικίας του την Ισπανία, τις Μπαχάμες ή τη Νέα Υόρκη. Το 2003 είχε δηλώσει πως δε θα επέστρεφε στην ιδιαίτερη πατρίδα του έως ότου επιτευχθεί η ανεξαρτησία της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.