Ένα σοβαρό περιστατικό με εγκατάλειψη τραυματισμένου σκύλου στη λεωφόρο Πεντέλης κινητοποίησε τον Σάββα Πούμπουρα, ο οποίος βρέθηκε μπροστά στο τροχαίο και έκανε δημόσια έκκληση για να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του ζώου.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος μέσω βίντεο, το ατύχημα συνέβη την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στο ύψος της Ναυτικής Βάσης στα Βριλήσσια, στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου. Ένα αυτοκίνητο που οδηγούσαν δύο γυναίκες, χτύπησε τον σκύλο και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο, αφήνοντάς τον τραυματισμένο στην άσφαλτο.
Ο παρουσιαστής, που ακολουθούσε με δικό του όχημα, επέλεξε να σταματήσει για να βοηθήσει το ζώο, αντί να καταδιώξει το αυτοκίνητο. «Είχα δύο επιλογές: ή να κυνηγήσω το αμάξι ή να σταματήσω για το σκυλί, για να μην το πατήσουν ξανά. Επέλεξα το δεύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Πολιτική Προστασία έφτασε γρήγορα στο σημείο και παρέλαβε τον σκύλο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, το ζώο φέρει ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ), όμως δεν αντιστοιχεί σε καταγεγραμμένο ιδιοκτήτη – γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες στον εντοπισμό του ανθρώπου που το φρόντιζε.
Η κατάσταση της υγείας του ζώου χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά σοβαρή, και η αγωνία τώρα επικεντρώνεται στο αν κάποιος το αναζητά.