Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» βρέθηκε, το βράδυ της Δευτέρας (4/12), ο νέος και πετυχημένος ηθοποιός Χάρης Χιώτης.

Ο ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα, ενώ μοιράστηκε με τον παρουσιαστή και το κοινό, ιστορίες από την παιδική του ηλικία, αποκαλύπτοντας ότι μεγάλωσε μέσα σε ένα… γραφείο τελετών.

«Εγώ μεγάλωσα μέσα σε γραφείο τελετών. Ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό για μένα, ερχόντουσαν εκεί οι φίλοι μου, καθόμασταν και παίζαμε. Μια φίλη της μαμάς μου περνούσε από εκεί και έλεγε: “εσείς δεν έχετε γραφείο τελετών, παιδική χαρά έχετε”. Νυχτερινή βάρδια δεν έχω κάνει αλλά να κάτσω στο γραφείο με τον μπαμπά έχει γίνει πολλές φορές. Η κηδεία στα “Νούμερα” βγήκε πολύ άνετα», ανέφερε ο Χάρης Χιώτης για τις παιδικές του αναμνήσεις.

Και στη συνέχεια μετέφερε ένα περιστατικό που δεν θα ξεχάσει: «Είχε έρθει ένας να μιλήσει για μία τελετή, του λέει ο πατέρας μου: “θα κοστίσει τόσα”. Του λέει ο πελάτης: “ωραία, πάρτε τα χρήματα, γιατί θα μπω για ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο, δεν έχω κανέναν να με φροντίσει και δεν ξέρω πώς θα πάει”. Τελικά έζησε και τα λεφτά πήγαν πίσω».

Και σχολίασε για το γραφείο τελετών: «Εμένα ο μπαμπάς μου έψηνε έξω από το γραφείο, έκανε μαζώξεις. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό αλλά δεν ξέρω γιατί, ο κόσμος σκιάζεται. Όπως λέω και στην παράσταση: όλοι έναν θάνατο χρωστάμε».

Ο ηθοποιός μίλησε και για την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική. «Ο παππούς μου και η γιαγιά μου είχαν βρεθεί στα παράλια της Χίου και όσα παιδιά είχαν βρεθεί τότε εκεί τους έλεγαν Χιώτες. Έτσι, έμεινε και το επίθετο. Στο σχολείο ήμουν μέτριος μαθητής, δεν πήγα ποτέ φροντιστήριο. Είχα κάνει μια εξήγηση στους γονείς μου ότι θα κάνω την προσπάθειά μου μόνος μου και αν δεν πετύχει να πάω σε δραματική σχολή. Η αδερφή μου πήγαινε σε θεατρικά εργαστήρια και μου είπε να πάω. Μια φορά υπέκυψα και εγώ και από τότε το θέατρο έγινε αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είχε περάσει από το μυαλό μου να αναλάβω το γραφείο τελετών, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι ήθελα να ακολουθήσω άλλον δρόμο. Οι γονείς μου ήταν σύμφωνοι και πήγα προς τα εκεί» για να μιλήσει στη συνέχεια για τις τηλεοπτικές του δουλειές:

«Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου είχαν γράψει έναν ωραίο ρόλο, μου τον εμπιστεύτηκαν και τον δημιουργήσαμε. Στην “Τούρτα της μαμάς” είχα πάρει 8 κιλά. Όταν με έπαιρνε η κάμερα κοντινό έπρεπε να τρώω. Και έτρωγα κανονικά.

Τα “Νούμερα” θα τα περιέγραφα σαν αγκαλιά. Ήταν τόσο όμορφο το κλίμα, οι συνεργάτες. Ήταν ονειρική συνεργασία! Αν με έλεγαν Χάρη Γαμμάτο (σ.σ. όπως στη σειρά) θα το άφηνα, δεν θα το άλλαζα».