Την πρώτη φορά που την συναπάντησε απρόσμενα στο Σαν Φρανσίσκο, εκείνη ήταν διάσημο μοντέλο και εκείνον δεν τον ήξερε κανείς. «Την είδα και έμεινα άναυδος – και είναι λογικό να αισθάνεσαι έτσι όταν συναντάς τυχαία κάποια σαν τη Ναόμι Κάμπελ, ένα εμβληματικό σούπερ μόντελ που έσπασε τόσα πολλά όρια στη μόδα» τόνισε ο – περί ου ο λόγος – Alexander Wang σχετικά με την πρώτη τους συνάντηση «Τα θυμάμαι όλα τόσο καλά – νομίζω ότι της ζήτησα ακόμη και αυτόγραφο».

Πρόσφατα, το απόλυτο supermodel το οποίο – τι και αν μετράει 53 χρόνια ζωής – φωτογραφήθηκε για τον Αμερικανό σχεδιαστή και συγκεκριμένα για την Resort 2024 collection και μεταξύ άλλων, πόζαρε και εντελώς γυμνή, μόνο με καρφιά να καλύπτουν το σώμα της.

Σύμφωνα με statement του brand, η καμπάνια αυτή «εξερευνά τις προκλήσεις και την ιδέα της μεταμόρφωσης μέσα από δυνατές, δυναμικές και κυρίαρχες γυναίκες, κάτι που ενσαρκώνει η Naomi».

Μιλώντας σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το CR Fashion Book, ο Wang αναφέρει γιατί επέλεξε την Naomi για την καμπάνια του. «Η Naomi είναι η απόλυτη “Alpha” γυναίκα. Κατέχει αυτό το αδιανόητο, δυναμικό πνεύμα που εξελίσσεται διαρκώς και είναι πάντα έτοιμη για το επόμενο βήμα. Και αυτή είναι η πραγματική εκπροσώπηση της Alexander Wang γυναίκας. Πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί της και αυτή η συλλογή φάνηκε σαν να είναι η σωστή στιγμή. Είναι “χαμαιλέοντας” ακόμα και αυτές τις στιγμές μεταμόρφωσης, ενώ παραμένει η Naomi», είπε.

Ο σχεδιαστής ανέφερε επίσης ότι οι μεταλλικές αιχμές, τα καρφιά, λειτουργούν ως ένα δεύτερο δέρμα, μια πανοπλία, μια έκφραση δύναμης και ισχύος – σχεδόν σαν να δίνουν στη θηλυκότητα αιχμηρές άκρες. «Για αυτή τη συλλογή, θέλαμε να διευρύνουμε την ιδέα της μεταμόρφωσης τόσο με την κυριολεκτική, όσο και με τη μεταφορική έννοια» καταλήγει.

Ο σχεδιαστής προσπαθεί να κάνει ένα comeback, ύστερα από την πτώση του. Κατηγορήθηκε για τις κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στα εργοστάσια όπου παράγονταν τα ρούχα του (sweatshop), ενώ ακολούθησαν κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που έγιναν εναντίον του.