Η Βασίλισσα της Ποπ, Μαντόνα, αναφέρθηκε στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κατά τη διάρκεια της περιοδείας «Celebration Tour», στο Λονδίνο. Η τραγουδίστρια μάλιστα πάνω στη σκηνή και απευθυνόμενη στο κοινό της διερωτήθηκε: «Τι στο διάολο συμβαίνει στον κόσμο;».

H Μαντόνα κατά τη διάρκεια της συναυλίας έκανε μια μακροσκελή δήλωση για τον πόλεμο, χαρακτηρίζοντάς τον «σπαρακτικό». «Κανείς δεν θέλει να δει τι συμβαίνει. Ανοίγω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλω να κάνω εμετό», είπε η Μαντόνα και πρόσθεσε: «Βλέπω παιδιά να απαγάγονται, να τα τραβάνε από μοτοσικλέτες, μωρά να αποκεφαλίζονται, παιδιά σε ρέιβ πάρτι ειρήνης να πυροβολούνται και να πεθαίνουν. Τι στο διάολο συμβαίνει στον κόσμο; Πώς μπορούν τα ανθρώπινα όντα να είναι τόσο σκληρά μεταξύ τους; Τα πράγματα χειροτερεύουν. Με τρομάζει» είπε η τραγουδίστρια, μεταδίδει ο Guardian.

Παραφράζοντας τον James Baldwin (Αμερικανός μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και ακτιβιστής), η Μαντόνα είπε ότι «τα παιδιά του κόσμου ανήκουν σε όλους μας, σε κάθε ένα από αυτά. Δεν με νοιάζει από πού είναι, η κόμμωσή τους, ποιο είναι το χρώμα του δέρματός τους, ποια είναι η θρησκεία τους. Τα παιδιά ανήκουν σε εμάς. Και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτά». Η τραγουδίστρια, αναφέρθηκε, ακόμα, στη δολοφονία του 6χρονου αγοριού στο Ιλινόις από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού του για ρατσιστικούς λόγους. Συγκεκριμένα, σε δήλωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Γουίλ προς το AP αναφέρεται ότι τα θύματα «έγιναν στόχος του υπόπτου λόγω του ότι είναι μουσουλμάνοι και της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με τη Χαμάς και τους Ισραηλινούς».

Η Μαντόνα για την στυγερή δολοφονία του παιδιού είπε πως πρόκειται για: «ένα έγκλημα μίσους επειδή ήταν μουσουλμάνος», προσθέτοντας: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε ανθρώπινα όντα εδώ, δεν μπορούμε να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Οι καρδιές μας μπορούν να ‘’ραγίσουν’’, αλλά το πνεύμα μας όχι. Και μπορεί να κοιτάξετε τι συμβαίνει στον κόσμο και να πείτε, τι στο διάολο; Τι μπορώ να κάνω, είμαι μόνο ένα άτομο, είμαι αβοήθητος. Όχι, δεν είσαι. Ο καθένας από εσάς έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ανάψει φως στον κόσμο».