Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προχωρά σε κλινικές δοκιμές πειραματικού εμβολίου για τον κορονοϊό

Μαζεύει εθελοντές για να αρχίσει τις Φάσεις ΙΙ και ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
16:31
22/05/2020
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προχωρά σε κλινικές δοκιμές πειραματικού εμβολίου για τον κορονοϊό
7
loading

Στη συγκέντρωση εθελοντών προκειμένου να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσει σε συνεργασία με την AstraZeneca προχώρησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αυτή η διαδικασία αφορά τη Φάσης ΙΙ και ΙΙΙ, καθώς οι κλινικές δοκιμές της Φάσης Ι επί υγιών εθελοντών ξεκίνησαν τον Απρίλιο. Ο εμβολιασμός 1.000 εθελοντών έχει ολοκληρωθεί και παρακολουθείται η πορεία τους.

 • Η Φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών θα περιλαμβάνει 10.260 ενήλικες και παιδιά και συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει ενήλικες 56 έως 69 ετών, ενήλικες άνω των 70 ετών και παιδιά 5 έως 12 ετών και έχει ως στόχο να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεται το ανοσοποιητικό σύστημα στους μεγαλύτερους ανθρώπους και στα παιδιά.
 • Η Φάση ΙΙΙ σκοπεύει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Το εμβόλιο που φέρει την ονομασία ChAdOx1 nCoV-19 βασίζεται στην εξασθενημένη εκδοχή ενός αδενοϊού του κοινού κρυολογήματος (ChAdOx1) που προσβάλλει τους χιμπατζήδες και το οποίο έχει γενετικά τροποποιηθεί ώστε να είναι αδύνατον να προσβάλει ανθρώπους. Στο σύμπλεγμα ChAdOx1 προστέθηκαν πρωτεΐνες ακκίδες (S) από τον ιό SARS-CoV-2.

Η πρωτεΐνη αυτή απαντάται στην επιφάνεια του νέου κορονοϊού και παίζει σημαντικό ρόλο στην λοίμωξη. Ο SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη ακκίδα για να προσκολληθεί στους υποδοχείς ACE2 των ανθρωπίνων κυττάρων για να επιτύχει την είσοδό του στα κύτταρα και να προκαλέσει λοίμωξη.

Εμβολιάζοντας με ChAdOx1 nCoV-19, ελπίζουμε να κάνουμε τον οργανισμό να αναγνωρίζει και να αναπτύσσει ανοσολογική απόκριση απέναντι στην πρωτεΐνη ακκίδα, πράγμα που θα βοηθήσει στην αποτροπή εισόδου του SARS-CoV-2 στα κύτταρα και στην πρόληψη της λοίμωξης, εξηγεί στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι κλινικές δοκιμές εξελίσσονται πολύ καλά και τώρα ξεκινούμε έρευνες για να αξιολογήσουμε με πόσο αποτελεσματικό τρόπο το εμβόλιο προκαλεί ανοσολογική απόκριση σε μεγαλύτερους ενήλικες και να για να δοκιμάσουμε αν είναι σε θέση να προσφέρει προστασία για τον ευρύτερο πληθυσμό», δήλωσε ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ, του Oxford Vaccine Group.

Από την πλευρά του, ο Μένε Πάνγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca δήλωσε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεργασθούμε με κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και εταίρους σε ολόκληρο τον κόσμο για να αυξήσουμε την παραγωγή και διανομή και να διασφαλίσουμε ταχεία, δίκαιη και ισότιμη διανομή ενός προσβάσιμου εμβολίου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Γελάνε και οι τοίχοι

  Εξασθενημένη εκδοχή ενός αδενοϊού του κοινού κρυολογήματος (ChAdOx1) που προσβάλλει τους χιμπατζήδες, γαρνιρισμένο με πρωτεΐνες ακκίδες από τον ιό SARS-CoV-2.
  Αστειότητες !
  Και τι θα αποδείξουμε με αυτό; Πως είναι αποτελεσματικό έναντι του κοροναϊού;
  Ποιους κοροϊδεύετε;

 2. avatar Voidi

  Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν πρέπει να περνάνε στη ζούλα....

  Ο κόσμος άλλαξε. Πλέον δεν υπάρχει εμβόλιο που να μην έχει επιπτώσεις, λόγω των μη ορθών κλινικών μελετών και εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που πηγάζουν στην πίεση των μετόχων για άμεσο και γρήγορο κέρδος.

  1. avatar Vοidi

   πάντως εγώ θα πάω εθελοντής να είμαι και σε κάτι χρήσιμος

  2. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

   Τα πανεπιστήμια ρε Voidi δε κερδίζουν τίποτα.
   Δεν είναι φαρμακοβιομηχανίες ρε Voidi.

   1. avatar criskalts

    Πίσω πινδέ....
    χαχαχαχαχαχαχα

    1. avatar criskaΙts

     [...], τέτοιο θα μείνεις μέχρι να πατήσεις κόκκινο χιόνι. [...], νομίζεις θα θολώσεις τα νερά για τους σωστούς χρήστες έ;;; Συνέχισε έτσι λάκη.

 3. avatar Λάθος στον τίτλο;

  Πανεπιστήμιο της Οροχωρά;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει