Η Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) εγκρίνει κάθε χρόνο καμιά 50αριά νέα φάρμακα, παρά το γεγονός ότι φτάνουν μερικές χιλιάδες νέα προϊόντα στα γραφεία της.

Την ώρα που τα Μέσα βρίθουν από έρευνες για πιθανές θεραπείες που υπόσχονται οριστικές λύσεις σε μια μακρά σειρά νόσων, ελάχιστες από αυτές αποδίδουν σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η FDA έδωσε το πράσινο φως σε μόλις 48 φάρμακα το 2019, ακόμα λιγότερα και από τα 59 σκευάσματα του 2018. Και τα περισσότερα μάλιστα είναι για παθήσεις που έχουν ήδη καθιερωμένες θεραπείες. Τίποτα καινούριο δεν θα βρεις από την ομοβροντία των πολλά υποσχόμενων θεραπειών να κυκλοφορεί στα ράφια.

Η Αμερικανική Χημική Εταιρία ξεψάχνισε την αυστηρή πολιτική εγκρίσεων για να βρει τι ακριβώς συμβαίνει. Και μας λέει πως τα φάρμακα που παίρνουν τελικά έγκριση αποκαλύπτουν και τις παθήσεις που τίθενται σε προτεραιότητα κάθε χρόνο.

Αλλά και πόσο λίγες από τις χιλιάδες αρρώστιες που πλήττουν την ανθρωπότητα αποκτούν τελικά νέες θεραπείες. Αποτελεσματικές θεραπείες και ασφαλείς, που δύνανται να κυκλοφορήσουν στην αγορά…