Μεταμόσχευση ήπατος σε συνδυασμό με εκτομή καρδιάς

Πρωτοποριακή επέμβαση για πρώτη φορά παγκοσμίως στη Ζυρίχη


ΥΓΕΙΑ
2:22
21/12/2012
Μεταμόσχευση ήπατος σε συνδυασμό με εκτομή καρδιάς
1
loading

Χειρουργοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης πραγματοποίησαν μια μεταμόσχευση ήπατος σε συνδυασμό με την εκτομή μέρους της καρδιάς και την ανασύσταση ιστού σε μια ασθενή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή τους.
Σύμφωνα με το νοσοκομείο, είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο παγκοσμίως.

Η ασθενής, ηλικίας 22 ετών, υπέφερε από μια σοβαρή ασθένεια του ήπατος, όπου αναπτύχθηκε ένας όγκος λόγω ενός παρασίτου που προκαλεί εχινοκοκκίαση.

Ο όγκος, ο οποίος διεγνώσθη τον περασμένο Απρίλιο, είχε διάμετρο 10 εκατοστών.

Ο όγκος αυτός προσέβαλε το ήπαρ, την κοίλη φλέβα, ένα μέρος του διαφράγματος, όπως και ένα μέρος της καρδιάς, διευκρίνισε σήμερα το νοσοκομείο.

Οι χειρουργοί προχώρησαν στην ανασύσταση της κοίλης φλέβας με αιμοφόρα αγγεία από έναν δότη, τα οποία συνέδεσαν στην καρδιά της ασθενούς. Επίσης προχώρησαν στην ανασύσταση του τμήματος της καρδιάς που αφαιρέθηκε.

Ταυτοχρόνως μια δεύτερη ομάδα χειρουργών αφαίρεσε ένα μέρος του ήπατος της αδελφής της ασθενούς στην διπλανή χειρουργική αίθουσα. Η μεταμόσχευση έγινε αμέσως μετά.

Περισσότεροι από 20 ειδικοί μετείχαν στην περίπλοκη αυτή επέμβαση, η οποία διήρκεσε 11 ώρες και έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη της υγείας της ασθενούς είναι καλή και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πιερ-Αλάν Κλαβιέν, η εγχείρηση έδειξε ότι ένας φιλόδοξος συνδυασμός μιας μεταμόσχευσης ήπατος με μια μερική εκτομή της καρδιάς είναι δυνατός. Οι ασθενείς, οι όγκοι των οποίων έχουν προσβάλει πολλά όργανα θα επωφεληθούν από τα διδάγματα που αντλούνται" από αυτήν την εγχείρηση», σημείωσε επίσης ο ελβετός καθηγητής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΣΤΗΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ !! ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει