Μπορεί κανείς να ακούσει προειδοποιήσεις, περιγραφές, τι να προσέχει και χίλια δύο τέτοια σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος. Η εικονιζόμενη Judy Cloud αποφάσισε να αντικαταστήσει χίλιες λέξεις με μια εικόνα, όπως λέει και το ρητό.

Έτσι δημοσιοποίησε η ίδια selfie φωτογραφίες της.

Η 49χρονη από την Ιντιάνα υποβλήθηκε σε χειρουργική αφαίρεση 49 καρκινοειδών σημαδιών από το σώμα της στην τελευταία επέμβασή της- και αποδίδει την κατάστασή της στην ανέμελη νεότητά της.

«Είναι το αποτέλεσμα της χρήσης τεχνικών μαυρίσματος όταν ήμουν νεότερη, γράφει στο Facebook καθώς καταγράφει την περιπέτειά της με τη νόσο. «Είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών ηλιακών εγκαυμάτων που είχα ως παιδί και ως έφηβη, της μη χρήσης αντιηλιακού και της μακράς έκθεσής μου στον ήλιο ακόμα και στα 30 μου», εξομολογείται.

Το να έχει κανείς σκούρο δέρμα δεν σημαίνει πως προστατεύεται ούτε του επιτρέπει να «ψήνεται» στον ήλιο για ώρες, προειδοποίησε και τόνισε: «δεν αξίζει να πεθάνεις για να μαυρίσεις».

«Ακούω πολλούς να λένε πως νιώθουν καλύτερα μετά το τεχνητό μαύρισμα ή αφότου κάτσουν στον ήλιο για ώρες», πρόσθεσε, «κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες, θα μπορούσατε να είστε εσείς».

Όλα άρχισαν για την Cloud στα 29 της, όταν έμαθε πως ένα μικρό σημαδάκι στο πρόσωπό της ήταν καρκίνος του δέρματος.

«Αυτή ήταν η αρχή», θυμάται.

Αν η «έκθεση» των ουλών και των ραμμάτων της αποτρέψει ένα νεαρό κορίτσι από το τεχνητό μαύρισμα ή από την ηλιοθεραπεία χωρίς αντιηλιακό, τότε άξιζε τον κόπο, σημειώνει.

«Μπορεί να μιλάς μέχρι να στεγνώσει το στόμα σου σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, ο κόσμος δεν ακούει», καταλήγει, «αλλά αν το δουν στο πρόσωπό σου μπορεί και να ακούσουν».

fd