Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάρου, αφότου έγινε γνωστή η σωματική και λεκτική επίθεση ανηλίκου σε τετραπληγική ηλικιωμένη γυναίκα που είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα cyclades24.gr, το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο (27/5) το μεσημέρι, με τη γυναίκα να δέχεται επίθεση από νεαρό Ρομά. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για μια 62χρονη γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας από τη γέννησή της και εδώ και ένα χρόνο είναι βυθισμένη στο πένθος, καθώς έχασε τον μοναχογιό της σε τροχαίο δυστύχημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η «Ομάδα Αγάπης Είμαι Εδώ για Σένα» έχει παραχωρήσει στην ηλικιωμένη γυναίκα σπίτι στο κέντρο της Παροικιάς προκειμένου να επισκέπτεται πιο συχνά και πιο εύκολα το μνήμα του παιδιού της. Μόνο που αυτή τη φορά η γυναίκα με τα κινητικά προβλήματα έπεσε θύμα επίθεσης.

Η επίθεση

Το συμβάν έλαβε χώρα το Σάββατο το μεσημέρι. Η 62χρονη γυναίκα βρισκόταν στο δρόμο της επιστροφής της από την επίσκεψη στο νεκροταφείο της Πάρου. Στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής δέχθηκε την επίθεση και φώναξε για βοήθεια καθώς ο ανήλικος την χτυπούσε με γροθιές. Περαστικοί αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε και έτρεξαν να τη βοηθήσουν.

Η γυναίκα, έντρομη, μεταφέρθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα του νησιού και κατήγγειλε το γεγονός. Ωστόσο, δεν έκανε μήνυση υπό το φόβο των απειλών που της εκτόξευσε ο νεαρός, για το τι θα συνέβαινε στην αντίθετη περίπτωση.