Ο Αύγουστος φεύγει και στη θέση του έρχεται ο Σεπτέμβριος με τον καιρό να αναμένεται να παρουσιάσει ηλιοφάνεια, αλλά και να φέρει έντονα φαινόμενα, όπως βροχές και καταιγίδες, με την αστάθεια να διαρκεί κυρίως μέχρι και την Παρασκευή.

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ανέφερε ότι θα υπάρχει καλός καιρός στα νησιά, όμως στα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και μπόρες.

Συγκεκριμένα, στην Αττική θα εκδηλωθούν μπόρες μικρής έντασης από το μεσημέρι της Τετάρτης (31/8), με την θερμοκρασία όμως να αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ παρόμοια εικόνα με λίγο πιο έντονα φαινόμενα θα υπάρξει και στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο καιρός θα είναι παρόμοιος μέχρι και την Παρασκευή, όμως το σαββατοκύριακο αναμένεται να αλλάξει πλήρως, αφού σχεδόν σε όλη την χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο καιρός την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο καιρός την Τετάρτη 31 Αυγούστου αναμένεται να παρουσιάσει αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Σποραδικές βροχές αναμένονται αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου και επίσης στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως σε νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι ενώ χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Ήπειρο από 18 έως 33, στη Στερεά από 20 έως 33, στην Πελοπόννησο από 17 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 22 έως 32, στις Κυκλάδες από 21 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.