Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του Λευκορώσου οδηγού φορτηγού που σώθηκε από το φλεγόμενο Euroferry Olympia. O 21 ετών άνδρας κατάφερε να βγει από το πλοίο, που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2), μετά από 50 ώρες.

Όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/2) η εκπομπή του Alpha TLive ο Λευκορώσος οδηγός έδωσε μία συμπληρωματική κατάθεση στην οποία ανέφερε «όταν μπήκα μέσα στο πλοίο μου είπαν να μείνω μέσα στην νταλίκα».

«Αρχικά είχα λιποθυμήσει, δεν θυμάμαι για πόσες ώρες. Το πρώτο που έκανα όταν συνήλθα ήταν να πιάσω κάποιους πυροσβεστήρες που ήταν κοντά μου και προσπάθησα να τους ανοίξω αλλά δεν λειτουργούσαν» ανέφερε.

Επίσης κατέθεσε στους λιμενικούς πως η θερμοκρασία μέσα στο πλοίο ήταν τόσο υψηλή που αναγκάστηκε να βρέξει κάποιες πετσέτες και να τις ακουμπήσει στο σώμα του προκειμένου να επιβιώσει.

«Η δύναμη για επιβίωση με οδήγησε στην έξοδο»

«Ψυχολογικά δεν είμαι καλά, ήμουν δύο ημέρες νοσοκομείο. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως επέζησα. Ούτε εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως κατάφερα να βγω.

Η δύναμη για επιβίωση με οδήγησε στην έξοδο. Είχε τόσο μεγάλη ζέστη και το σίδερο ήταν τόσο ζεστό που το ακουμπούσες με ένα με ένα αντικείμενο και άνοιγε τρύπα. Εύχομαι να βρεθούν και οι άλλοι οδηγοί και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» σημείωσε.

«Ο άνθρωπος που με βοήθησε να παρκάρω μου είπε να μην ανέβω στο κατάστρωμα αλλά να μείνω μέσα στο αυτοκίνητο»

«Φωνές άκουσα μέσα από το γκαράζ αλλά δεν είδα άτομα. Όταν ανέβηκα επάνω για να φύγω δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε στο πάνω μέρος. Κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και κινήθηκα ενστικτωδώς. Ξαφνικά βρέθηκε μπροστά στους διασώστες» είπε ο 21χρονος.

«Ο άνθρωπος που με βοήθησε να παρκάρω μου είπε να μην ανέβω στο κατάστρωμα αλλά να μείνω μέσα στο αυτοκίνητο. Επειδή ταξίδευα πρώτη φορά με νταλίκα δεν ήξερα τους κανόνες και έμεινα στο γκαράζ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όμως σε κάποια στιγμή είδα που πάρκαραν πολλές νταλίκες μπροστά μου, πίσω μου, δεξιά μου και αριστερά μου και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Δεν μπορούσα να βγω από το αυτοκίνητο και θεώρησα ότι έτσι θα έπρεπε να ταξιδέψω» δήλωσε ο Λευκορώσος οδηγός.