Τον δικό του Γολγοθά ανέβηκε ένας κάτοικος του Ζωγράφου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα, την περασμένη Δευτέρα. Ο άντρας, έσπασε το πόδι του, όμως η μεταφορά του σε νοσοκομείο ήταν αδύνατη, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των προβλημάτων που προκάλεσε στους δρόμους. Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε, τελικά, από την ΕΜΑΚ μετά από 17 ώρες.

Σήμερα όμως, είναι αδύνατη και η επιστροφή στο σπίτι του, καθώς οι δρόμοι της περιοχής του δεν έχουν ακόμα καθαριστεί από το χιόνι.

Ο κ. Δημήτρης Κωσταράς, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, το βράδυ της Παρασκευής (28/01) για την περιπέτεια του.

«Στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας γλίστρησα στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μου. Με βοήθει κατάφερα και ανέβηκα στον όροφο που μένω και πήρα κατευθείαν το ΕΚΑΒ. Η απάντηση ήταν απογοητευτική. Μου είπαν ότι δεν υπήρχε πιθανότητα στις επόμενες 3-4 ώρες να έρθουν. Στην συνέχεια προσπάθησα να πάρω διάφορες άλλες υπηρεσίες για τη βοήθεια» ανέφερε στην αρχή της εξιστόρησης του ο κ. Κωσταράς.

Η έκκληση στο Δήμο

Στην συνέχεια, ο άνδρας από το κρεβάτι του νοσοκομείου ανέφερε πως ανάμεσα στα τηλεφωνήματα που έκανε ήταν και ένα στον Δήμο. «Όντως μετά από το δεύτερο τηλεφώνημα όντως απαντήσανε. Σε πρώτη φάση μου έστειλαν εκχιονιστικό με το ιδιωτικό ασθενοφόρο που είχα καλέσει να έρθει να με πάρει. Το αποτέλεσμα είναι ότι σταμάτησε στα 50 μέτρα μακριά από το σπίτι γιατί ήταν μια κατηφόρα και το εκχιονιστικό δεν μπορούσε να κατέβει. Άρα το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να με παραλάβει».

Ο τηλεφωνικός αγώνας του άνδρα ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας όταν και άνδρες της ΕΜΑΚ τον σήκωσαν στα χέρια για να τον βγάλουν από το σπίτι του.

Ο κ. Κωσταράς, έχει σπάσει την κνήμη του και την περόνη του, ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται τον ενημέρωσαν πως μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.

Αυτό όμως, σύμφωνα με τον κ. Κωσταρά δεν μπορεί να συμβεί καθώς ο δρόμος έξω από το σπίτι του δεν έχει καθαριστεί.

«Θερμή παράκληση, ο Δήμος να μου διασφαλίσει ότι μπορώ να πάω με το ασθενοφόρο στο σπίτι. Αυτό είναι το δικό μου το αίτημα» είπε ο κ. Κωσταράς.