Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να μπει η Σάμος, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στο νησί, τόσο ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πανουράκης.

της Δήμητρας Τριανταφύλλου

«Η εξέλιξη της φωτιάς δυστυχώς δεν είναι ομαλή, η έκτασή της είναι μεγάλη κι η φωτιά πολύ επιθετική. Αυτή τη στιγμή δεν εισηγούμαι μόνο εγώ να κηρυχθεί η Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Βασίλης Πανουράκης» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στάντζος στο Newsbeast.

«Θα χρειαστούμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για την επόμενη μέρα. Περιμένουμε μια απάντηση στο αίτημά μας. Η πολιτεία έχει συνδράμει με δυνάμεις, εναέριες και επίγειες. Από τις τελευταίες αναμένουμε κι άλλες» σημειώνει και τονίζει ότι «αυτό που με ανησυχεί όμως είναι η εξέλιξη της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν και τα πράγματα γίνονται εξ αντικειμένου πιο δύσκολα. Η Σάμος είναι μεγάλη σε έκταση και με πολλά χωριά. Δεν γνωρίζω ακόμα λοιπόν αν θα χρειαστεί να εκκενώσουμε οικισμούς. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους στην Αθήνα»