Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να μπει η Σάμος, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στο νησί, τόσο ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πανουράκης.

της Δήμητρας Τριανταφύλλου

«Η εξέλιξη της φωτιάς δυστυχώς δεν είναι ομαλή, η έκτασή της είναι μεγάλη κι η φωτιά πολύ επιθετική. Αυτή τη στιγμή δεν εισηγούμαι μόνο εγώ να κηρυχθεί η Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Βασίλης Πανουράκης» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στάντζος στο Newsbeast.

«Θα χρειαστούμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για την επόμενη μέρα. Περιμένουμε μια απάντηση στο αίτημά μας. Η πολιτεία έχει συνδράμει με δυνάμεις, εναέριες και επίγειες. Από τις τελευταίες αναμένουμε κι άλλες» σημειώνει και τονίζει ότι «αυτό που με ανησυχεί όμως είναι η εξέλιξη της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν και τα πράγματα γίνονται εξ αντικειμένου πιο δύσκολα. Η Σάμος είναι μεγάλη σε έκταση και με πολλά χωριά. Δεν γνωρίζω ακόμα λοιπόν αν θα χρειαστεί να εκκενώσουμε οικισμούς. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους στην Αθήνα»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.