Σε κατάσταση συναγερμού λόγω της ραγδαίας έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκεται η Γλυφάδα. Η δημοτική Αρχή προχώρησε σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί ενόψει καλοκαιριού και ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιαστούν.

της Σταυρούλας Πεταλιού

«Η αλλαγή της επιδημιολογικής κατάστασης είναι δραματική στην περιοχή μας» επισημαίνει μιλώντας στο Newsbeast ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Ματαιώσαμε όλες τις εκδηλώσεις μας για το καλοκαίρι»

«Έχουμε ακυρώσει τα πάντα. Δεν θα κάνουμε καμία εκδήλωση που μπορεί να προκαλέσει μετάδοση του κορονοϊού» αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας.

«Αρχικά είχαμε πει πως οι εκδηλώσεις μας για το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο αλλά αυτό δεν είναι εφικτό και έτσι τις ματαιώσαμε. Φέτος δεν θα πραγματοποιούν φεστιβάλ, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεν θα κάνουμε εκδρομές για ηλικιωμένους αλλά ούτε και τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά όπως τις προηγούμενες χρονιές» εξηγεί ο Γιώργος Παπανικολάου.

«Αποφασίσαμε με υπευθυνότητα να ανακοινώσουμε τα ενεργά κρούσματα που πλέον έχουν υπερβεί τα 360. Ρεκόρ μας ήταν τα 180 και τώρα βλέπουμε πως ο αριθμός τους βρίσκεται στα ύψη. Από την αρχή της πανδημίας παρατηρούμε πως οι μολύνσεις στην περιοχή μας έχουν επταπλασιαστεί» συμπληρώνει.

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα

«Η ανησυχία μας είναι μεγάλη καθώς υπάρχουν άνθρωποι ακόμη και μεγάλοι σε ηλικία που δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν είναι αρνητές του εμβολίου αλλά προβληματίζονται να το κάνουν και λένε πως θέλουν ακόμη να περιμένουν» τονίζει. «Τους ζητάμε να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας» αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας ενώ παράλληλα ζητά από τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα.

«Πιστεύαμε πως θα αφήναμε πίσω μας την πανδημία αλλά κάναμε λάθος. Ιδίως τα παιδιά ήθελαν να νιώσουν ελευθερία. Η πίεση που έζησε ο κόσμος ήταν μεγάλη» λέει στο Newsbeast.

«Κάνουμε συνεχώς ελέγχους και τεστ στους πολίτες, μετά από τα πάρτι που οδήγησαν στη διασπορά του κορονοϊού καταφέραμε σε συνεργασία με την αστυνομία να ματαιώσουμε συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιούνταν τις επόμενες ημέρες» σημειώνει ο Γιώργος Παπανικολάου.

«Αισθανόμαστε πως φορτωνόμαστε χιλιάδες κρούσματα όχι μόνο λόγω των πάρτι αλλά και λόγω του κόσμου που φιλοξενούμε καθημερινά. Οι καφετέριες μας, τα μαγαζιά μας είναι συνεχώς γεμάτα. Είμαστε μια ανοιχτή πόλη και υποδεχόμαστε καθημερινά λουόμενους, καταναλωτές και άλλους επισκέπτες. Θέλουμε φυσικά να έχουμε κόσμο αλλά ζητάμε να τηρεί τα μέτρα» επισημαίνει ο δήμαρχος Γλυφάδας.