Το βραβείο της καλύτερης αναπαράστασης του ηλιακού συστήματος κέρδισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 37ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στην Ξηροκρήνη οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό ρομποτικής της WRO HELLAS.

Κεντρικό θέμα του διαγωνισμού στην κατηγορία Νηπιαγωγεία ήταν «ο Γαλαξίας μας».

Όπως επισημαίνει η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ράνια Ιατροπούλου, τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά -και με διά ζώσης διδασκαλία και εξ αποστάσεως- μαθαίνοντας για το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες. Έτσι δημιουργήθηκε μια επιδαπέδια πίστα, φτιαγμένη από διάφορα υλικά, που απεικονίζει, με τρισδιάστατο τρόπο, τον γαλαξία ή το ηλιακό σύστημα.

Με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ, που κινείται ανάμεσα από πλανήτες, κομήτες και αστεροειδείς νεφελώματα, σύμφωνα με τις εντολές που τού δίνουν τα παιδιά, οι ομάδες των παιδιών του νηπιαγωγείου δείχνουν πώς είναι το ηλιακό μας σύστημα και το διάστημα και τονίζουν ότι η Γη είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος.

Η κ. Ιατροπούλου επισήμανε ότι τα παιδιά, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, κέρδισαν εκτός από το βραβείο, τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, την εμπειρία της συνεργασίας και το εφόδιο της γνώσης για το μέλλον.

Πηγή φωτογραφίας: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων/ 37ο Νηπιαγωγείο

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.