Να ενταχθεί στον εορτασμό της εθνικής επετείου του «Όχι» στη Θεσσαλονίκη η επέτειος των 70 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που έγινε από αντάρτικα τμήματα του ΕΛΑΣ στις 30 Οκτωβρίου 1944, πρότεινε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, «Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Ο κ. Μηταφίδης καλεί το δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης να πάρει τη σχετική απόφαση και να ζητήσει από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να εντάξει την εν λόγω επέτειο στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο του «Όχι».

Ανεξάρτητα από το τι θα πράξει ο περιφερειάρχης, ο κ. Μηταφίδης τονίζει πως ο Δήμος θα πρέπει να τιμήσει την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα. Προτείνει, επίσης, να τοποθετηθεί με τα πορτρέτα των άλλων δημάρχων εκείνο του πρώτου δημάρχου της απελευθερωμένης Θεσσαλονίκης, του Δημήτρη Καβάδα. Να κατέβουν τα ονόματα συνεργατών των ναζί που έχουν δοθεί σε δρόμους και να δοθούν ονόματα των απελευθερωτών που έσωσαν από την ανατίναξη βασικές υποδομές της πόλης.