Συνελήφθη ο πατέρας του μαθητή της Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Θέρμης ο οποίος την Δευτέρα το πρωί διαπληκτίστηκε με τον διευθυντή του εκπαιδευτικού συγκροτήματος, καθώς ζητούσε ο γιος του να μπει στην τάξη παρότι δεν είχε κάνει το υποχρεωτικό self test.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, αστυνομικοί χθες το βράδυ συνέλαβαν το γονέα ο οποίος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά από μήνυση για απειλή και εξύβριση που κατέθεσε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Θέρμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη σύλληψη γονέα που πραγματοποιείται σε διάστημα λίγων 24ώρων με αφορμή την άρνηση να αυτοεξεταστούν με self test τα παιδιά τους για να συμμετάσχουν δια ζώσης στα μαθήματα.

Πριν από πέντε ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε παραγγείλει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, ζητώντας να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊου.