«Η Αστυνομία παίρνει προσωπικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με στυγερά εγκλήματα» δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και συνέχισε: «Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος με πολλούς συναδέλφους. Έχει φίλους στην Ελληνική Αστυνομία. Ήταν ένα καλό παιδί και εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ήταν από το χαρακτήρα του έτσι. Έχουμε ένα στυγερό έγκλημα το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα. Δέχθηκε 13 σφαίρες. Δεν είχε αστυνομικούς συνοδούς, δεν οπλοφορούσε. Απεχθανόταν τα όπλα. Όπλο για αυτόν ήταν η πένα» δήλωσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου. Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες. Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί. Έρχονται από το εξωτερικό. Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα. Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. Σύντομα θα τους πιάσουμε» πρόσθεσε ο αστυνομικός.

«Πρόκειται για μια άνανδρη δολοφονική επίθεση. Εν ψυχρώ δολοφονία. Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται. Πρέπει να βρεθούν και οι ηθικοί αυτουργοί. Η Αστυνομία θα πρέπει να ερευνήσει εάν η υπόθεση αφορά κάποια προηγούμενη υπόθεση που ερευνούσε» υπογράμμισε με τη σειρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.