«Η μάσκα θα έπρεπε ήδη να χρησιμοποιείται και στους εξωτερικούς χώρους» είπε ξεκάθαρα η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

«Η Αττική είναι από το πορτοκαλί στο κόκκινο. Είναι πολλές μέρες με αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων. Οι υφέσεις στα κρούσματα είναι τα Σαββατοκύριακα. Από τη στιγμή που έχουμε τόσα κρούσματα στην Αττική και δεν υπάρχει μείωση κρουσμάτων εδώ και 20 μέρες, θα έπρεπε ήδη η μάσκα να χρησιμοποιείται και στους εξωτερικούς χώρους» τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega.

Για τη μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εφετείο πριν την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή η κ. Παγώνη είπε: «Στο κομμάτι που ήμουν, τηρούσαν τις αποστάσεις και φορούσαν τις μάσκες. Αν υπήρχαν ήταν τμήματα του κόσμου που δεν φορούσαν μάσκα, δεν μπορώ να το ξέρω. Εάν κάπου ήταν ο ένας πάνω στον άλλον και φορούσαν μάσκα, κακώς δεν φορούσαν».

Η κ. Παγώνη επισήμανε την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Πρέπει να αυξηθούν οπωσδήποτε τα δρομολόγια, αλλά και να γίνει έλεγχος πόσα άτομα μπορούν να μπαίνουν σε κάθε λεωφορείο» σημείωσε.

Επιπλέον έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνους για το θέμα των διασωληνώσεων. «Στις 5 Απριλίου είχαμε 93 διασωληνωμένους. Και χθες είχαμε 91. Αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των διασωληνώσεων. Και οι νέοι μας να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα επισήμανε ότι το σύστημα Υγείας χρειάζεται κρεβάτια ΜΕΘ και τόνισε πως πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. «Πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Οι υγειονομικοί μπορεί να αρρωστήσουν. Έρχονται δύσκολοι μήνες» είπε.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνουν αποσπάσεις από τα νοσοκομεία. «Πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι γιατροί να εφημερεύσουν στα νοσοκομεία, ώστε να μείνουν οι ασθενείς ασφαλείς αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.