Ένα ολοκαίνουργο νηπιαγωγείο, το οποίο πληροί όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά κριτήρια και είναι σχεδιασμένο με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, πρόκειται να αποδώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην περιοχή της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.
Η ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, καθώς σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη, υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης του έργου, που είναι ύψους περίπου 980.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανέγερση τριθέσιου νηπιαγωγείου στην περιοχή της Κάτω Τούμπας και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Λαχανά, Ιωαννίνων, Κιλκισίου και Παπάφη.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική μέρα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της σχολικής στέγης. «Για πρώτη φορά έχει καταρτιστεί ένα τόσο μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα στον τομέα της σχολικής στέγης. Η σημερινή υπογραφή σύμβασης για το νέο νηπιαγωγείο στην οδό Λαχανά έρχεται να προστεθεί στην εργολαβία που εξελίσσεται στην οδό Καπετάν Άγρα, στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, ενώ άμεσα θα υπογράψουμε και για το διατηρητέο της οδού Κριεζώτου.

Σε συνάρτηση με τα πέντε σχολεία που ενέταξε η Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  για την επόμενη τριετία και σε συνάρτηση με την προσπάθεια που κάνουμε σε συνεργασία με την περιφέρεια για σχολεία μέσω ΣΔΙΤ, ολοκληρώνουμε έναν μεγάλο κύκλο παρεμβάσεων που πιστεύουμε ότι δώσουν λύσεις», τόνισε ο κ. Κυριζίδης.