Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» εις βάρος του Ταγίπ Ερντογάν δεν προκάλεσε μονάχα τη μήνη Τούρκου προέδρου που υπέβαλλε μήνυση αλλά κα εθνικιστών από τη γειτονική χώρα που θέλησαν ν’ αντιδράσουν. Έτσι μια ομάδα ακραίων στοιχείων από την κωμόπολη Μπολού της βόρειας Τουρκίας (στα ελληνικά αποκαλείται για ιστορικούς λόγους Βιθύνιον) βρήκε στο Διαδίκτυο το τηλέφωνο της εφημερίδας «Δημοκρατία» και πήρε τηλέφωνο.

Μόλις το σήκωσε η τηλεφωνήτρια λέγοντας «Παρακαλώ», από την άλλη άκρη της γραμμής άκουσε να παίζουν οθωμανικά εμβατήρια. Παράλληλα οι Τούρκοι άρχισαν να κατηγορούν την εφημερίδα για τη στάση της, ενώ ολόκληρη η διαδικασία τραβήχτηκε σε βίντεο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα της γείτονος.

«Όλο αυτό το σκηνικό κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Η τηλεφωνήτριά μας, μόλις κατάλαβε τι συμβαίνει έκλεισε το τηλέφωνο. Εννοείται πως δεν μας πτοούν τέτοιες κινήσεις, αντιθέτως μας δυναμώνουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να δημοσιοποιούμε την άποψή μας θεωρώντας ότι κάνουμε το σωστό» δηλώνουν από την εφημερίδα στο newsbeast.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ensonhaber.com που ανάρτησε το σχετικό βίντεο, «στο Μπόλου ο Μαχμούντ Αλάν και οι φίλοι του, διαμέσου του Internet βρήκαν το τηλέφωνο της εφημερίδας Δημοκρατία και τους τηλεφώνησαν. Όταν στην εφημερίδα σήκωσαν το τηλέφωνο, αυτοί για να δείξουν την αντίδρασή τους, από άλλο τηλέφωνο έβαλαν στους εργαζόμενους της εφημερίδας να ακούσουν ένα οθωμανικό εμβατήριο. Την ώρα που ακουγόταν το οθωμανικό εμβατήριο πήρε στα χέρια του το τηλέφωνο ο ήρωας Αλή Φιντικτσί και απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εφημερίδας Δημοκρατία τους είπε “Μία μέρα θα στήσουμε στην Αθήνα την τουρκική σημαία. Αυτό μετέφρασε το από τα τουρκικά. Εσύ θα μάθεις τη δική μου γλώσσα και όχι εγώ».

Όπως εξήγησε ο Αλάν, επέλεξαν ν’ αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο λόγω του πρόσφατου πρωτοσέλιδου της ελληνικής εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «Siktir Git Mr. Erdogan».

«Μια ελληνική εφημερίδα έβαλε έναν πολύ άσχημο τίτλο προσβάλλοντας τον πρόεδρό μας. Και μάλιστα σήμερα έβαλαν ξανά αυτό τον τίτλο. Εμείς τους είπαμε αυτά που θα γίνουν τις αλήθειες. Ο ήρωας μας τα είπε με πολύ καλό τρόπο. ‘‘Θα έρθουμε στην Αθήνα και θα στήσουμε την τουρκική σημαία”» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος «γκρίζος λύκος».