Ανήσυχοι φαίνεται πως είναι Ευρωπαίοι μετεωρολόγοι με τον κυκλώνα «Ιανό» ο οποίος ανεβαίνει από το Λιβυκό Πέλαγος προς το κεντρικό Ιόνιο Πέλαγος, στην περιοχή ανάμεσα στα νησιά του Ιονιού και τη Δυτική Πελοπόνησσο.

Μετεωρολογικοί σταθμοί αλλά και ιστοσελίδες οι οποίες ασχολούνται με το θέμα τοποθετούν τόσο τη Ζάκυνθο όσο και την Κέρκυρα ιδιαίτερα κοντά στο «μάτι» του κυκλώνα «Ιανός».

Το ιταλικό meteored αναφέρει πως ο «Ιανός» θα περάσει νότια από την Κέρκυρα και το νησί θα υποφέρει από ισχυρότατους ανέμους οι οποίοι ενδέχεται να έχουν ταχύτητα μέχρι και 150 km/h.

Από τη μεριά του το Severe Weather τονίζει πως ο «Ιανός» μπορεί να μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους μεσογειακούς κυκλώνες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία.

Επίσης το Severe Weather σημειώνει ότι οι άνεμοι μπορούν να φτάσουν σε ένταση κατηγορίας τυφώνα 1 καθώς οι μέγιστες ριπές ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 200 km/h ενώ χαρακτηρίζει τον «Ιανό» ως «εξαιρετικά επικίνδυνο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.