Υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων με ξένη σημαία 19 μίλια βορειοδυτικά του Σιγρίου στη Μυτιλήνη.

Πρόκειται για το πλοίο «angel alia» με σημαία Cook islands και πλήρωμα 16 Σύρους και το πλοίο «ameland» με σημαία Αntiqua Barbuda και πλήρωμα 11 Ρώσους.

Το «angel alia» από τη σύγκρουση υπέστη μικρά ρήγματα στο κύτος του εμπρός και δεξιά, που ωστόσο δεν δημιουργούν πρόβλημα στην ασφαλή ναυσιπλοΐα του και αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του. Το πλοίο είχε αποπλεύσει άφορτο από την Καζαμπλάνκα με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα. Μικρότερες ζημιές υπέστη το φορτηγό πλοίο «ameland» που είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Ουκρανίας με προορισμό τη Γαλλία.

Το πλοίο δεν έχει γίνει γνωστό τι μεταφέρει ενώ αναμένει οδηγίες από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν έπνεαν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ ενώ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας έστειλε άμεσα στο σημείο απο την πρώτη στιγμή ένα πλωτό και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής.

Οι πλοίαρχοι των δύο πλοίων σε επικοινωνία που είχαν με το ενιαίο κέντρο συντονισμού και έρευνας δεν ζήτησαν την παροχή βοήθειας, ωστόσο στο σημείο σπεύδουν ένα πλωτό και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν δεν αναφέρθηκε θαλάσσια ρύπανση, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.