Μια ερώτηση για θέμα της επικαιρότητας δέχθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα.

Ο υφυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση της 24χρονης η οποία ενημερώθηκε πως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ενώ βρισκόταν στο τρένο από Θεσσσαλονίκη προς Αθήνα αλλά αδιαφόρησε πλήρως και μη θέλοντας να χάσει τις καλοκαιρινές τις διακοπές μπήκε στο πλοίο για να ταξιδέψει στην όμορφη Σαντορίνη.

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινά, είναι δεκάδες» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε 3.250 ενεργά κρούσματα, οι στενές επαφές αυτών είναι σχεδόν άλλες 6.000. Για μας το κάθε κρούσμα είναι ένα στοίχημα.

Η περίπτωση της 24χρονης είναι απλά ένα παράδειγμα και έχουμε πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα. Όταν αναφέρομαι στην ατομική ευθύνη δεν κουνάω το δάχτυλο.

Αυτές είναι οι συμπεριφορές που στηλιτεύουμε. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά των εξυπνάκηδων. Ακόμα και τα κοινωνικά και τα οικονομικά τους χαρακτηριστικά είναι συγκεκριμένα.

Είναι μειοψηφία. Αν ισχύει αυτό που μου μεταφέρθηκε πριν, πως η μητέρα της είπε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, επιφυλάσσομαι… Η απάντηση είναι η δική μας συμπεριφορά. Κερδίζουμε τη μια μάχη μετά την άλλη.

Αν η ερώτηση είναι αν έχουμε τον έλεγχο, σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ναι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο γιατί βασιζόμαστε στους ανθρώπους που γνωρίζουν.

Είμαστε εδώ για να παλεύουμε για να μένουν οι πολίτες ασφαλείς. Είμαστε εδώ για να στηλιτεύουμε συμπεριφορές που μας θέτουν σε κίνδυνο».