Μία εντυπωσιακή φωτογραφία του Σαμιώτη, Μανώλη Θράβαλου, με τον κομήτη Neowise είναι υποψήφια για  «φωτογραφία της ημέρας» από διεθνή επιστημονικό φορέα.

Ο «κυνηγός» καταιγίδων και αστρονομικών φαινομένων κατέγραψε με τον ειδικό του εξοπλισμό μαγικές εικόνες από το  πέρασμα του κομήτη πάνω από το νησί της Σάμου

Συγκεκριμένα απαθανάτισε τον «κοσμικό« επισκέπτη Neowise, στο δρόμο του για το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Το καρέ καταγράφηκε τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου στις 04:44 στο Κοκκάρι της Σάμου.

 

Η παρακάτω φωτογραφία είναι και αυτή που εντυπωσίασε, με τον Μανώλη Θραβάλο να αναφέρει: «Η φωτογραφία από τα Αυλάκια της Σάμου δημοσιεύτηκε και κοινοποιείται στα social media της σελίδας Astronomy Picture of the Day (APOD) σε facebook και instagram, για να κριθεί αν θα επιλεχθεί ως φωτογραφία της ημέρας APOD».

Credit : Manolis ThravalosLocation : Samos, Greece

Δημοσιεύτηκε από Sky στις Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

 

Μάλιστα ο Μανώλης δημιούργησε και ένα μοναδικό βίντεο με την πορεία του κομήτη, πριν τη δύση του.

Σε εκείνο το διάστημα ο κομήτης δεν ήταν ορατός καθόλου με γυμνό μάτι, καθώς βρισκόταν «χαμένος» μέσα στην υγρασία της ατμόσφαιρας.

Ένα πρόχειρο timelapse από τον κομήτη #Neowise χθες το βράδυ λίγο πριν τη δύση του! Ώρες λήψεων 22:35 – 22:55 περίπου….

Δημοσιεύτηκε από Meteographer στις Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.