Ανησυχία για τα πανηγύρια, που μπορούν να εξελιχθούν σε υγειονομική βόμβα, εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Περισσότερο με ανησυχούν τα πανηγύρια που μπορεί να είναι πιο μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης, είδατε τι συμβαίνει στη Σερβία» είπε και τόνισε για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε τέτοιες κοινωνικές εκδηλώσεις:

«Σε πρώτη φάση θα πρέπει να το δουν οι τοπικοί παράγοντες. Καταλαβαίνω ότι ένα πανηγύρι για ένα μικρό χωριό είναι το σημαντικότερο γεγονός του έτους αλλά ένα τέτοιο πανηγύρι μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα σε υγειονομική βόμβα, αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τέτοιους όρους».

Ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον Πρώτο Θέμα 104,6 τόνισε ότι «όλοι πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά (τον κορονοϊό)» προσθέτοντας ότι «είναι μια κατάσταση ασταθής αλλά ελεγχόμενη».

Χαρακτήρισε αναμενόμενα τα εισαγόμενα κρούσματα γιατί, όπως είπε, «ξέραμε ότι όταν ανοίξουν τα σύνορα με χώρες που έχουν περισσότερα κρούσματα από εμάς ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα».

«Το ότι τα βρίσκουμε ειναι καλό γιατί σημαίνει ότι το σύστημα είναι καλό. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει ο κόσμος να πειθαρχήσει τα μέτρα. Το ότι δεν έχουμε κρούσματα οφείλεται στο ότι πήραμε μέτρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλα σημαίνει ότι το αντιμετωπίζουμε» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.