Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούν την υπαγωγή τους στη μείωση του μισθώματος επαγγελματικής στέγης

Έστειλαν σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών


ΕΛΛΑΔΑ
18:36
07/04/2020
Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούν την υπαγωγή τους στη μείωση του μισθώματος επαγγελματικής στέγης
2
loading

Την υπαγωγή τους στο μέτρο μείωσης του μισθώματος επαγγελματικής στέγης ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα με επιστολή τους οι φορείς των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Την επιστολή απέστειλαν κατόπιν συνεννόησης και συντονισμού της δράσης τους, οι πρόεδροι του ΙΣΑ, Γεώργιος Πατούλης, του ΤΕΕ, Γεώργιος Στασινός, του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας και της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό, λόγω των μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία προς αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού «covid-19», η οικονομία της χώρας έχει παγώσει και οι οικονομικές συναλλαγές έχουν περιοριστεί στις απολύτως αναγκαίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συγκαταλέγονται στους πληττόμενους από τα μέτρα κλάδους, είτε γιατί οι φυσικοί χώροι εργασίας τους έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, όπως στην περίπτωση των δικηγόρων, είτε λόγω του ως άνω περιορισμού των οικονομικών συναλλαγών. Άλλωστε, το Υπουργείο Οικονομικών το έχει αναγνωρίσει ρητά δια της υπαγωγής των σχετικών ΚΑΔ στους πληττόμενους κλάδους.

Όλα τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι, συνεπεία των ανωτέρω, η μείωση εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών είναι κατακόρυφη, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία αυτών να στερείται του εισοδήματός της και να μη δύναται να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις – επαγγελματικές και οικογενειακές -υποχρεώσεις της.
Στις βασικές υποχρεώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελεύθερων επαγγελματιών συγκαταλέγεται και η καταβολή του μισθώματος της επαγγελματικής τους στέγης. Είναι, δε, περιττό να τονιστεί ότι η υποχρέωση καταβολής ολόκληρου του ως άνω μισθώματος από έναν επαγγελματία που πλέον έχει μηδενικά έσοδα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, όχι με δική του ευθύνη, είναι αντικειμενικώς αδύνατη και, ως εκ τούτου, απολύτως άδικη και ανομιμοποίητη.

Στο σημερινό δελτίο τύπου του Υπουργείου σας αναφέρεται ότι «Με τροπολογία, το Υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει τη μείωση του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας κατά 40% για τον μήνα Απρίλιο, ώστε να καλυφθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Με τη διάταξη επεκτείνεται στις πληγείσες επιχειρήσεις το μέτρο που ήδη ισχύει για τις επιχειρήσεις οι οποίες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή».

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε ότι οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι ήδη έχουν υπαχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ του Υπουργείου Οικονομικών, θα υπαχθούν δια της επικείμενης νομοθετήσεως, στο μέτρο της μείωσης του μισθώματος κατά 40%, είτε απασχολούν εργαζομένους είτε όχι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σταικουρα

    Μειωστε τα χαρατσια στο ρευμα πως θα πληρωθουν αφου οι μισοι εργαζομενοι ειναι με αναστολη εργασιας

  2. avatar Επιτέλους….

    Πώς ειναι δυνατόν να πλήττεσαι και να πρέπει να βρω 550Ε να πληρώσω το ενοίκιο, το φως, τα κοινόχρηστα, τον ΕΦΚΑ (εστω και με 25% εκπτωση αν εχω να τα δώσω νωρίτερα);; Αν τα έχω αυτά τότε δεν πλήττομαι αλλα είναι business as usual!
    Για να μην αναφερθώ στο voucher.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει