Στον Ομαλό βρίσκεται ο μεγάλος φορτωτής της Αντιπεριφέρειας Χανίων που ξεκίνησε ήδη δουλειά για τον καθαρισμό του δρόμου προς τον Ομαλό που θα βοηθήσει και στον  απεγκλωβισμό αρκετών εκδρομέων που έχουν κολλήσει από χτες το απόγευμα εκεί και για να επαναφέρει συνολικά την πρόσβαση προς την περιοχή.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος είχε καθαριστεί τις πρώτες πρωινές ώρες από μηχανήματα του Δήμου Πλατανιά και της Περιφέρειας αλλά ξανάκλεισε γιατί ξεκίνησε πάλι να χιονίζει.

Ο φορτωτής ξεκίνησε πριν λίγη ώρα από την περιοχή Κεφάλι, με στόχο να φτάσει μέχρι το οροπέδιο του Ομαλού, τη στιγμή που πλέον, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν αφού σταμάτησε να χιονίζει. Παρόλα αυτά το χιόνι έχει φτάσει σε πολλά σημεία, τους 40 πόντους και όπως είναι εύλογο, το έργο των μηχανημάτων είναι δύσκολο.

Στο έργο του φορτωτή αναμένεται να συνδράμει το Grader του Δήμου Πλατανιά, όχι όμως και εκείνο που εστάλη χτες από την Αντιπεριφέρεια το οποίο έχει βλάβη. Ωστόσο όπως ενημερωθήκαμε από την προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων κ Ελένη Δοξάκη, το μεσημέρι θα σταλεί νέο Grader εξωτερικού συνεργάτη της Περιφέρειας για να συνδράμει στα υπόλοιπα μηχανήματα.

Εάν ευνοήσουν και οι καιρικές συνθήκες ο δρόμος μέχρι τον Ομαλό θα έχει ανοίξει πλήρως μέχρι νωρίς το απόγευμα ώστε να είναι προσβάσιμος ακόμα και για τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Ορισμένοι εκδρομείς μπόρεσαν και κατέβηκαν μέχρι τους Λάκκους, ωστόσο είναι αρκετοί ακόμα στο οροπέδιο που περιμένουν να καθαρίσει ο δρόμος.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Flashnews.gr είναι όντως εντυπωσιακές, ειδικά από τα σκεπασμένα, με χιόνι, αυτοκίνητα που και εκεί θα χρειαστεί η προσπάθεια των ιδιοκτητών τους για να τα απελευθερώσουν και να μπορέσουν να φύγουν από τον Ομαλό.