Την τιμωρία του ανθρώπου που προσέβαλε το Ισλάμ βρίζοντας τον προφήτη Μωάμεθ στην οδό Σοφοκλέους ζητά η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, «Η Ενότητα», διοργανώνοντας συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή το απόγευμα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 το απόγευμα σε πλατεία Ομονοίας και Κοτζιά και πορεία «μίσους» στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Πακιστανική Κοινότητα «την Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2:30 μμ στην οδό Σοφοκλέους, μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, μετανάστες και ντόπιους, κάποιο άτομο στάθηκε εκεί και για μισή ώρα πρόσβαλλε βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων, προκαλώντας και βρίζοντας με χυδαίο τρόπο το Ισλάμ και τον Προφήτη.

Η περιοχή, με τα πολλά μαγαζιά των μεταναστών, είναι μια πολυπολιτισμική γειτονιά στη καρδιά της Αθήνας και θέλουμε να είναι ανοικτή για όλους, όπως είναι τώρα και να ζούμε όλοι ειρηνικά και αρμονικά χωρίς ρατσισμό και μισαλλοδοξία.

Η ισλαμοφοβία είναι ρατσισμός. Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα, όλοι πρέπει να σεβόμαστε τις διαφορετικές θρησκείες. Η Αστυνομία συνέλαβε το άτομο και μάρτυρες κατέθεσαν για το τι συνέβη και η ξεκίνησε ανάκριση.

Ζητάμε να τιμωρηθεί ο δράστης της ισλαμοφοβικής ενέργειας».