Μία εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε σήμερα στην περιοχή του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα, από πτώση κλαδιών λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε τη λύπη του για το ατυχές συμβάν επισημαίνοντας παράλληλα πως δόθηκε εντολή ώστε οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να μην βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πάρκα και δρόμους, όσο επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

«Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το χτύπημα ήταν στο κεφάλι, έγινε ένα ράμμα, είναι πολύ καλά στην υγεία της, εκφράζω τη λύπη μου για το ατυχές συμβάν» είπε ο κ. Ζέρβας. Υπογράμμισε ότι «από τον αρμόδιο υπεύθυνο τον κ. Ζεϊμπέκη ζητήθηκε από όλους τους επόπτες να καλέσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας στις εποπτείες και να μην βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία».

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τρέχοντα προβλήματα, αλλά και πιθανές επιπτώσεις από το κύμα κακοκαιρίας αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο καθαρισμός των δρόμων από τα πεσμένα δέντρα και κλαδιά και η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο μέλημα για τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, ο οποίος πλήττεται από ισχυρούς ανέμους.

«Στη Θεσσαλονίκη είχαμε κυρίως πολύ δυνατούς ανέμους, πολλές πτώσεις δέντρων, αρκετές υλικές ζημίες. Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν επιληφθεί, προσπαθώντας να καθαρίσουν δρόμους, για να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Και εγώ και ο κ. Μωυσίδης, αρμόδιος εντενταλμένος σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, είμαστε σε εγρήγορση, ώστε οτιδήποτε προκύψει να δράσουμε αμέσως και να μην υπάρχει κάτι που να επιβαρύνει την ασφάλεια των πολιτών» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.