Τα σταχτοδοχεία – κάλπες στην Αθήνα που μετατρέπουν τις γόπες σε ψήφους

Η νέα πρόταση του Δήμου για καθαρούς δρόμους στην πρωτεύουσα


ΕΛΛΑΔΑ
10:48
26/09/2019
Τα σταχτοδοχεία - κάλπες στην Αθήνα που μετατρέπουν τις γόπες σε ψήφους
4
loading

Η νέα πρόταση του Δήμου Αθηναίων προς τους κατοίκους της πόλης συνδυάζει την καθαριότητα και τη συμμετοχική δημοκρατία, με απώτερο στόχο οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της πρωτεύουσα να διατηρηθούν καθαρά.

Ιδού λοιπόν τα σταχτοδοχεία-κάλπες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, προκειμένου να «πείσουν» τους δημότες να μην πετάνε στον δρόμο τα αποτσίγαρά τους, με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Το πρόγραμμα This is Athens - Polis του Δήμου Αθηναίων καινοτόμησε ώστε να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης με κάποιες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Μία από τις προτάσεις είναι το «Γόπαproject» που περιλαμβάνει μεγάλα κίτρινα τασάκια σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Σε αυτά οι καπνιστές μπορούν να ψηφίσουν με τη γόπα του τσιγάρου τους σε αστεία ή όχι διλήμματα που υπάρχουν στο τασάκι, όπως για το αν η σαγιονάρα πρέπει να φοριέται με κάλτσα ή όχι και αν προτιμούν τον Βασίλη ή τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Με αυτόν τον τρόπο οι καπνιστές καταλήγουν να πετούν τη γόπα στις δύο κάλπες του μεγάλου σταχτοδοχείου, χωρίς να ρυπαίνουν τον δρόμο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Βάλτε και μια κάμερα αποπανω

  Και πιάστε αυτούς που άρχισαν ήδη να το βανδαλίζουν.Αν δεν το κάνετε σε λιγο καιρό θα είναι ένα ακόμα βρωμερό σημείο απο τα χιλιάδες της Αθήνας...

 2. avatar argitis

  Είμαι βέβαιος ότι αν ψάξει κανείς γύρω απο τις κάλπες, θα βρεί δεκάδες πεταμένες γόπες!!
  Δήμαρχε, δυστυχώς, θα περάσουν πολλά χρόνια, μέχρι να αποκτήσουμε συνείδηση και να πράτουμε τα αυτονόητα : να μη ρυπαίνουμε και να μην ενοχλούμε.
  Εγώ θα πρότεινα να στήσεις μερικούς της δημοτικής αστυνομίας, σε διάφορα σημεία και να κόβουν επιτόπου κλήση για ρύπανση σε όποιον πετάει το οτιδήποτε κάτω.
  Ο Έλληνας (??) ,μόνο αν τον βάλεις να πληρώσει , ίσως βάλει μυαλο!!

 3. avatar Evik

  Και φυσικά οι κλασικές \"καλλιτεχνικές\" επεμβάσεις των \"έξυπνων\" που πρέπει να επιβεβαιώσουν την ηλιθιότητά τους.

 4. avatar panos222

  Καλά από τόσα δοχεία, αυτό που λέει \"ΨΟΦΙΣΕ\" βάλατε στις φωτό???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει