Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο (21 Σεπτεμβρίου 2018) όταν ο πεζόδρομος της οδού Γλάδστωνος θα λερωθεί με το αίμα του Ζακ Κωστόπουλου που ξεψύχησε μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος που ηγείται της «Ανοιχτής Πόλης» έκανε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook ότι θα προταθεί στο δημοτικό συμβούλιο η μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου.

«Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος στην ανάρτηση του.

«Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μην ξεχάσουμε. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή. Να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» αναφέρει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

«Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης» τονίζει.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος καταλήγει με μία φράση του ίδιου του Ζακ Κωστόπουλου: «… μπορούμε, ακόμα και μέσα στο πιο πηχτό σκοτάδι να παράγουμε φως. Αυτό άλλωστε έκανε πάντα η κοινότητα μας. Και ότι, ναι ρε, όσο κλισέ και να ακούγεται, η αγάπη θα νικήσει».

Δείτε την ανάρτηση του