Μια συγκλονιστική ανάρτηση έκανε στο Facebook η κόρη του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε στον Πόρο.

«Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου… Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά… Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος.. Θα σ αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου.. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο… Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου.. Καλό σου ταξίδι…».

Το Agusta A109C έπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του και παρέσυρε στο θάνατο τους δύο ρώσους επιβάτες και τον κυβερνήτη του, που ήταν πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άτρακτος και οι έλικες φυλάσσονται ήδη σε ιδιωτικό πάρκινγκ και σήμερα θα εξεταστούν ώστε να βγει σαφές συμπέρασμα για το τι συνέβη.

Οι 3 σοροί ανασύρθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα από βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών. Λίγο μετά την απογείωσή ελικοπτέρου του ακούστηκε μια έκρηξη, πήρε φωτιά στον αέρα και έπεσε.

Τα αίτια της πτώσης παραμένουν άγνωστα, αν και φαίνεται πως το Agusta χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και κατέληξε στη θάλασσα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι δύτες του Λιμενικού βρήκαν τσαλακωμένη την καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Ποιος ήταν ο κυβερνήτης

Ο άτυχος πιλότος είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων και μετά τη συνταξιοδότησή του είχε στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση  της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών έγινε στις 15:32 και τότε ενημέρωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά. Μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

«Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων», ανέφερε η ΥΠΑ στην ανακοίνωσή της.

Την μοιραία πτήση είχαν καλέσει οι δύο Ρώσοι επιβαίνοντες οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόντουσαν σε ταβέρνα της περιοχής και ήθελαν να μεταβούν στο Ελευθέριος Βενιζέλος.