Λέκκας για σεισμό στην Αταλάντη: Το ρήγμα της θα ενεργοποιηθεί μετά από 600 χρόνια

«Έχουμε θέσει σε επιτήρηση την περιοχή»


ΕΛΛΑΔΑ
9:14
13/06/2019
Λέκκας για σεισμό στην Αταλάντη: Το ρήγμα της θα ενεργοποιηθεί μετά από 600 χρόνια
loading

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος τους ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για το χθεσινό σεισμό των 4 Ρίχτερ στην Αταλάντη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1 είπε συγκεκριμένα:

«Ο σεισμός και ως γεγονός δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Όταν ακούει βέβαια κάποιος το όνομα Αταλάντη το μυαλό του πηγαίνει στον μεγάλο σεισμό που συνέβη πριν 36 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν κοντά στο ρήγμα της Αταλάντης, θα πρέπει να πούμε ότι αυτό το ρήγμα θα ενεργοποιηθεί μετά από περίπου 600 χρόνια. Αυτό δείχνουν οι μελέτες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Δηλαδή έχουν περάσει εκατό χρόνια από το προηγούμενο γεγονός, η περίοδος επανάληψης είναι 700 χρόνια, άρα θέλουμε ακόμα 600 χρόνια για να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αταλάντης. Συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος».

Ο κ. Λέκκας εξηγεί: «Απλά και μόνο επειδή η περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου συντίθεται ως τεκτονική δομή από ρήγματα, των Καμένων Βούρλων, του Σπερχειού ποταμού, που είναι μεγάλα ρήγματα και για το οποία δεν έχουμε πληροφορίες, σε πόσο χρόνο έχουμε επανάδραση, για αυτό έχουμε θέσει και την περιοχή σε επιτήρηση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει