Τα μηνύματα απόγνωσης που δημοσίευε ένας 45χρονος στο προφίλ του στο Facebook κινητοποίησαν τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες απέτρεψαν μία ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο Βέλγος παραθέριζε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους πως θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του, γιατί αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσαν την προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, η οποία με προσωπική της παρέμβαση παρήγγειλε την άμεση διενέργεια άρσης επί των ηλεκτρονικών ιχνών.

Μετά από έρευνα, εντοπίστηκε η τοποθεσία όπου διέμενε προσωρινά ο 45χρονος. Αστυνομικοί, συνοδεία ψυχολόγου από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα», μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο 45χρονος και τον έπεισαν να δεχτεί τη βοήθειά τους. Όπως προέκυψε, ο Βέλγος τουρίστας είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε νοσοκομείο της χώρας του, καθώς είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε στο ψυχιατρικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, από όπου πήρε εξιτήριο δύο ημέρες αργότερα και αναχώρησε αεροπορικώς για το Βέλγιο, συνοδεία αστυνομικών.