Η Επιτροπή WomeninBusiness(WIB) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου διοργανώνει γεύμα με επίσημη ομιλήτρια την κυρία Ρόδη Κράτσα, Ευρωβουλευτή & Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Το θέμα της ομιλίας είναι «Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Απαραίτητη για Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Η κυρία Κράτσα θα αναφερθεί στις προκλήσεις ανάπτυξης κι ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., το ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαίτερα των γυναικών ως επιχειρηματίες και στελέχη σε θέσεις ευθύνης. Θα αναφερθεί επίσης στις πολιτικές της Ε.Ε. αλλά και σε πρωτοποριακές πολιτικές διαφόρων χωρών.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης που υλοποιεί η επιτροπή WomeninBusinessμε σκοπό την ανάπτυξη των γυναικών ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων μέσα από την ενημέρωση και εκπαίδευση, των διεθνών και τοπικών καλύτερων πρακτικών.

Η επιτροπή συνεργάζεται με όλους τους φορείς της οικονομίας με σκοπό την ενίσχυση της επιρροής των επαγγελματιών γυναικών στον επιχειρηματικό κόσμο.

Επιπλέον, η Επιτροπή WomeninBusinessπροσφέρει μια επαγγελματική πλατφόρμα επικοινωνίας κι ανταλλαγής καλύτερων πρακτικών, εμπειρίας και γνώσεων από γυναίκες επιχειρηματίες ή στελέχη επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας αντίληψης για τις γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κοινωνία.