Έληξε τα ξημερώματα η κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, που είχε ξεκινήσει από ομάδες φοιτητών και πολιτών το απόγευμα της Πέμπτης.

Σήμερα ο κοσμήτορας και οι πρυτανικές αρχές έκαναν τον απολογισμό των ζημιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, έχουν κλαπεί οι 10 από τους 16 προτζέκτορες, έχουν καταστραφεί όλες οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και έχουν κλαπεί όλα τα μικρόφωνα. Όλοι οι πυροσβεστήρες έχουν αφαιρεθεί και προφανώς είχαν χρησιμοποιηθεί ως «όπλα».

Μέσα σε αίθουσα μυρίζει έντονα βενζίνη, κάτι που κάνει τους καθηγητές να υποπτεύονται ότι ενδεχομένως εκεί παρασκευάστηκαν μολότοφ. Σε άλλες αίθουσες βρήκαν υπολείμματα εστιών φωτιάς. Επίσης, όλα τα μάρμαρα που υπήρχαν μέσα ήταν σπασμένα και τοποθετημένα σε κουβάδες που στη συνέχεια τους άφησαν εκεί, ενώ στους τοίχους είναι γραμμένα υβριστικά συνθήματα.

Οι ενδιάμεσες πόρτες ασφαλείας που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις αίθουσες φαίνεται πώς «έσωσαν» τους υπόλοιπους χώρους της Σχολής.

Στο μεταξύ, για «μεροληπτική συμπεριφορά απέναντι τους» επικρίνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ορισμένα ΜΜΕ, που μετέδωσαν ότι «αδράνησαν οι πρυτανικές αρχές».

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης κάνει λόγο για «ψεύδη».

«Λυπούμαι, διότι μία ακόμη φορά η Πολιτεία άφησε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην τύχη του», τονίζει ο πρύτανης στις επιστολές που έστειλε σε όλους τους αρμοδίους, ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατούσε στη Νομική.

Μια επιστολή, με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου, εστάλη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή και κοινοποιήθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελ. Ράικου, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νικ. Παπαγιαννόπουλο και την υπουργό Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, με την οποία διαβιβάστηκε έγγραφο του κοσμήτορα Μιχ. Τσινισιζέλη για την κατάσταση που επικρατούσε στη Σχολή, και στην οποία έκαναν έκκληση για τη διασφάλιση των κτιρίων του Ιδρύματος που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά το Ιστορικό Κτίριο του Πανεπιστημίου.

Επίσης, σε άλλο έγγραφο του ο πρύτανης ενημέρωνε και πάλι τις αρχές ότι δεν έχει πρόσβαση στο κτίριο της Νομικής Σχολής, ενώ από τις 9 Φεβρουαρίου ο πρύτανης παρακαλούσε τις αρχές να προβούν «σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διαφύλαξη των κτιρίων του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας».