Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μέσα από ανακοίνωση της η παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για φυτοφάρμακα που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πέντε τόνοι φυτοφαρμάκων χωρίς έγκριση κυκλοφορίας βρίσκονται τα τελευταία 12 χρόνια εγκαταλελειμμένα στον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οδό Σοφοκλέους, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», διευκρινίζει σε ό,τι αφορά το κτίριο ότι ανήκε στον πρώην Εθνικό Οργανισμό Καπνού και παραχωρήθηκε το 2005 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δωρεάν για 99 έτη στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα -γεωργικά φάρμακα- ανήκαν στον Εθνικό Οργανισμό Καπνού και δεν καταστράφηκαν, όπως προβλεπόταν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι η επικινδυνότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων αποδεικνύεται από τις δραστικές ουσίες που εμπεριέχουν, κάνει λόγο για εγκληματική ολιγωρία και της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας και σημειώνει ότι παρόλο που εντός του Οκτωβρίου εγκρίθηκαν 300.000 ευρώ για τη μεταφορά τους, το γεγονός αυτό δεν απαλλάσσει την σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας από τις σοβαρότατες ευθύνες της για τη λήψη μέτρων που θα μηδενίζουν την πιθανότητα κάποιου ατυχήματος. Ζητά, τέλος, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας που εργάζονταν στο συγκεκριμένο κτίριο να υποβληθούν στις ενδεδειγμένες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους.

Πηγές της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απομάκρυνση αυτών των υλικών, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον σχετικό νόμο.

(Φωτογραφία αρχείου)