Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν, την Παρασκευή στις 20:00, στη σιωπηλή διαμαρτυρία, έξω από γραφείο του δολοφονηθέντα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154.

Οι συνάδελφοι του γνωστού δικηγόρου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο σημείο, αποτίοντας τον φόρο τιμής στον εκλιπόντα. Μεταξύ των συγκεντρωθέντων είναι και γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντας.

Στο μεταξύ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ, Φώτης Κώτσης, προχώρησε σε δήλωση για τη στυγνή δολοφονία του δικηγόρου:

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια πράξη τυφλού μίσους της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μόνο ο χρόνος θα απαλύνει την οδύνη μας και μόνο η ενότητα των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης θα υπερκεράσει την αποστροφή μας.

Αποχαιρετούμε τον άξιο συνάδελφο, τον έντιμο συνδικαλιστή, τον φίλο, τον καλό οικογενειάρχη. Θα μνημονεύουμε πάντα το ήθος και την αφοσίωσή του στο λειτούργημά μας μέσα στις δικαστικές αίθουσες αλλά και στα θεσμικά όργανα της δικηγορίας.

Με όπλο την ομοψυχία, η δικηγορική κοινότητα δεν θα υποκύψει στην παράλογη βία, στη φίμωση και στην κατάλυση του Κράτους Δικαίου. Έχουμε ηθικό χρέος απέναντι στην οικογένειά του να τιμήσουμε τη μνήμη του προασπίζοντας την προσωπική και επαγγελματική ελευθερία και συνεχίζοντας να υπηρετούμε ευσυνείδητα τη Δικαιοσύνη».

Τη συμπαράσταση στην οικογένειας εξέφρασε και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας:

«Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει στην οικογένεια του δολοφονηθέντος Μ. Ζαφειρόπουλου την ειλικρινή θλίψη και τα συλλυπητήρια των μελών της για την απώλειά της».

oefhieoh1 oefhieoh2 oefhieoh3 oefhieoh4 oefhieoh5 oefhieoh6 oefhieoh7 oefhieoh8

aoi;isadoh11 aoi;isadoh9 aoi;isadoh8 aoi;isadoh7 aoi;isadoh6 aoi;isadoh5 aoi;isadoh4 aoi;isadoh3 aoi;isadoh2 aoi;isadoh1

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος