Μια ακόμη υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορά στη λειτουργία κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών στον τηλεφωνικό αριθμό 1540.

Το 1540 αποτελεί ένα σύστημα εξυπηρέτησης, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με όλα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου και προσφέρει αυτοματοποιημένες απαντήσεις, χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου.

Οι αγρότες, μέσω του 1540 θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ και δήλωση καλλιέργειας εκτροφής ΕΛΓΑ χωρίς μεταβολή στοιχείων, να ενημερώνονται για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης, τα ελληνικά τρόφιμα αλλά και όλες τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του υπουργείου.

Στο προσεχές διάστημα σχεδιάζεται να λειτουργήσουν τρεις ακόμη ψηφιακές υπηρεσίες που θα αφορούν στο «Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών», στην «Παρακολούθηση Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» αλλά και στα «Ζώα Συντροφιάς».

Μεταξύ των ψηφιακών υπηρεσιών που σήμερα λειτουργούν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου είναι τα «Ελληνικά Τρόφιμα», όπου παραγωγοί και έμποροι μπορούν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τα «Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα».

Με την υπηρεσία «Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα» δίνεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο αγρότη καθώς και στον γεωπόνο σύμβουλό του, με απλές διαδικασίες να ενημερώνεται άμεσα για την κατάσταση της αίτησης πληρωμής του (κατάσταση αίτησης-διεκπεραίωση, ύψος ενίσχυσης, ημερομηνία πίστωσης τραπεζικού λογαριασμού κλπ. ή απόρριψη με αναφορά και αιτιολόγηση των κυρώσεων της).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.