Τραγικές σκηνές διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων της περιοχής κάνει λόγο για «απάνθρωπες» πρακτικές και «απίστευτες καταστάσεις γραφειοκρατείας».

Έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται:

«Τις τελευταίες μέρες στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Ν. Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο εκτυλίσσονται εικόνες αδιανόητες για πολιτισμένη χώρα. Εκατοντάδες άνεργοι στοιβαζόμαστε έξω από το κατάστημα σαν τα ψάρια περιμένοντας το αυτονόητο: την εξυπηρέτηση μας.

Το μηχάνημα που εκδίδει τα κουπόνια προτεραιότητας δεν λειτουργεί και η καταγραφή γίνεται σε κόλλα τετραδίου με τους υπαλλήλους να φωνάζουν τα ονόματα μας.

Κάποιοι άνεργοι για να εξυπηρετηθούν καταφτάνουν στο κατάστημα από τις πέντε το πρωί. Σήμερα στις 10:00 το πρωί η προτεραιότητα βρισκόταν ήδη στο 480».

«Μέσα στον γενικό χαμό ένας άνεργος τραυματίστηκε σήμερα το πρωί σοβαρά στα δάχτυλα του χεριού στην προσπάθεια του να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα του καταστήματος».

«Βρισιές, προπηλακισμοί, φωνές… Η υποστελέχωση των ΟΑΕΔ, η μείωση των υποκαταστημάτων και η κατακόρυφη άνοδος της ανεργίας που οφείλεται στην πολιτική που ακολουθείτε και στηρίζετε είναι τα αίτια για αυτές τις εικόνες Ουγκάντας».

«Απάντηση από κανέναν υπεύθυνο δεν έχουμε πάρει. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ταλαιπωρούμαστε σαν τα πρόβατα μέσα στο κρύο; Και όλα αυτά για ένα επίδομα της τάξης των 460 ευρώ;»