Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και το μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων αναβάλλεται επ’ αόριστον η αυριανή Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η οποία θα συνεδρίαζε με πρωτοβουλία της προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το θέμα.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ενημέρωσε τους αρεοπαγίτες για την αναβολή επικαλούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου που είχε οριστεί από την ίδια ως εισηγήτρια της υπόθεσης ήθελε περισσότερο χρόνο για να ετοιμάσει την τοποθέτηση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι εθιμοτυπική επίσκεψη στον Άρειο Πάγο κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου. Ο υπουργός σε χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε την θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει σχετική ρύθμιση δεδομένης της ρητής συνταγματικής διατάξεως που ορίζει ότι οι δικαστές αποχωρούν μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.