Πρώτη συνεδρίαση του Επιχειρησιακού Συντονιστικού οργάνου για το λαθρεμπόριο

Στόχος του να επιταχύνει τις διαδικασίες των ελέγχων και να εξασφαλίσει τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών


ΕΛΛΑΔΑ
23:44
19/09/2016
Πρώτη συνεδρίαση του Επιχειρησιακού Συντονιστικού οργάνου για το λαθρεμπόριο
loading

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Επιχειρησιακού Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα προϊόντα με ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Στο Συντονιστικό όργανο την εποπτεία του οποίου έχει ο Γενικός Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής συμμετέχουν φορείς όπως η Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, τα τελωνεία, το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου που εμπλέκονται στους ελέγχους για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, στα τσιγάρα και στα ποτά που επιβαρύνονται με ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γ. Πιτσιλής ανέφερε ότι στόχος του συντονιστικού οργάνου είναι να επιταχύνει τις διαδικασίες των ελέγχων και να εξασφαλίσει τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών.

Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών καθώς το δημόσιο στερείται σημαντικά ποσά εσόδων από αυτό. Το Επιχειρησιακό Συντονιστικό όργανο αποτελεί ακόμη βήμα μετά την δημιουργία των μεικτών κλιμακίων διενέργειας των ελέγχων τα οποία σύμφωνα με αρμόδιες πηγές είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη αύξηση στην αποτελεσματικότητά των ελέγχων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει