«Μετατρέψαμε τη Λακωνία από παραμεθόριο περιοχή σε δυναμικό πόλο ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας, συνδέοντας τους βόρειους δήμους με τη νότια Λακωνία», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση των έργων στο περιφερειακό συμβούλιο.

Όπως ανέφερε, «η νέα είσοδος της Σπάρτης και σύνδεση τού αυτοκινητοδρόμου με την οδό Λυκούργου, θα υλοποιηθεί ως μεταφερόμενο έργο», ενώ πρόσθεσε ότι «εξασφαλίσαμε επιπλέον χρηματοδοτικές δυνατότητες με την στρατηγική μας να υπερδεσμεύσουμε σημαντικούς πόρους».

Όσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Πέτρος Τατούλης διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση θα υπογράψει τη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση, θέλει δεν θέλει» και συμπλήρωσε: «Αλίμονο όμως αν με φτάσουν στο σημείο να ακυρώσω το διαγωνισμό. Δεν το θέλω, γιατί αυτό θα σημαίνει μεγάλη τιμωρία για τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα».

Ειδικά σε ότι αφορά το ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «θα κλείσει αυτή η ντροπή, αυτή η τεράστια περιβαλλοντική πληγή, για την οποία υπάρχει δικαστική απόφαση για το κλείσιμό της» και ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες ημέρες δημοπρατείται η αποκατάστασή του, αφού έχει ήδη πάρει έγκριση δημοπράτησης, με κόστος περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ».