Την τετραετή χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, συνολικού ύψους 1.180.800 ευρώ, αναλαμβάνει η περιφέρεια Αττικής ύστερα από προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού, την περιφέρεια Αττικής και το δήμο Πειραιά.

Σκοπός αυτής της σύμβασης είναι η συνέχιση της δραστηριότητας του δημοτικού θεάτρου Πειραιά ως ενός ισχυρού, ανοιχτού στην κοινωνία και παρεμβατικού φορέα πολιτιστικής ανάπτυξης, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ανοιχτές για ανέργους, οικονομικά ασθενέστερους, νέους και νέες, και οι οποίες διασφαλίζονται μέσα από τη σύμβαση.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε σχετικά: «Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μας γεμίζει ικανοποίηση καθώς καταφέραμε, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, να εξασφαλίσουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του πλέον εμβληματικού μνημείου της πόλης μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσει να αποτελεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας».

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ιστορική αξία και σημασία του θεάτρου για τους δημότες και την πόλη του Πειραιά, ενώ δεσμεύτηκε πως τα επόμενα χρόνια το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού της χώρας.