Το δρόμο για το αρχείο πήραν οι καταγγελίες του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, σε διάταξη του, η οποία αριθμεί περισσότερες από 110 σελίδες εκτιμά μεταξύ άλλων  ότι «δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις ή υπόνοιες που να πιθανολογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών (σ.σ. χειρίστηκαν την υπόθεση Βγενόπουλου) ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέτασε , περίπου 20 δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με την επίμαχη υπόθεση του επιχειρηματία και σύμφωνα με πληροφορίες , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες του κ. Αγγελή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, ο κ. Ρασιδάκης τονίζει στο πόρισμα του , αναφερόμενος στις καταγγελίες, πως  μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστών και των εισαγγελέων που αναφέρονται σε αυτές. Πληροφορίες θέλουν όλους όσοι πέρασαν το κατώφλι του Αρείου Πάγου να δήλωσαν πως για καμία από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν, είτε αφορούσαν τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του είτε άλλους,  δέχθηκαν από οποιονδήποτε εισαγγελικό η δικαστικό λειτουργό, και ειδικότερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών οποιαδήποτε παρέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος που δεν κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ήταν ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής ο οποίος έκανε τις σχετικές καταγγελίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής κλήθηκε επανειλημμένως αλλά τελικώς, επικαλούμενος διάφορους λόγους, δεν προσήλθε ενώπιον του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού για να κατονομάσει τα πρόσωπα τα οποία , όπως ο ίδιος κατήγγειλε , επιχείρησαν να παρέμβουν στο έργο του.