Στο συλλαλητήριο των συνδικάτων ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο καλεί τους εργαζόμενους η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στην πλατεία Συντάγματος, στις 6.00 μ.μ. Η ΟΙΥΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «η κυβέρνηση, μετά τον πρόσφατα ψηφισμένο αντιασφαλιστικό–φορολογικό νόμο, προωθεί στη Βουλή για ψήφιση ένα νέο νομοσχέδιο».

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «πρόκειται για ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το οποίο: Θεσμοθετεί «αυτόματο μηχανισμό–κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές. Επιβάλλει πρόσθετους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «Ελληνικό», κλπ). Νομιμοποιεί την πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, όχι μόνο «κόκκινων», αλλά και ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.