Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή συνδρομής, που θα απαιτηθεί, στην εκταφή και ταυτοποίηση των πεσόντων καταδρομέων του Noratlas, το οποίο καταρρίφθηκε το 1974 από την κυπριακή αεράμυνα, εξέφρασε ο έλληνας πρεσβευτής Ηλίας Φωτόπουλος. Ο κ. Φωτόπουλος επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου γίνεται η εκταφή, και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών από τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου.

Ο έλληνας πρεσβευτής ευχαρίστησε για την ενδελεχή, όπως την χαρακτήρισε, ενημέρωση και για την άρτια οργάνωση του όλου εγχειρήματος. Επίσης ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απόφαση και εκτέλεση αυτού του έργου, το οποίο, όπως τόνισε, «αποτελεί χρέος έναντι της ιστορίας και ασφαλώς έναντι των ιδίων των ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου».

Ο κ. Φωτόπουλος ευχήθηκε να εντοπιστούν τα λείψανα των παλικαριών που επέβαιναν στο αεροσκάφος, προκειμένου να τους αποδοθούν όλες εκείνες οι τιμές που τους αρμόζουν. «Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται στο πλευρό των συγγενών των αγνοουμένων, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών», κατέληξε ο κ. Φωτόπουλος.